Ο Ινδός στρατιώτης που διασώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αφού παρέμεινε για έξι ημέρες κάτω από το χιόνι στο ινδικό Κασμίρ, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο Χανουμανθάπα Κόπαντ, ο οποίος είχε καταπλακωθεί μαζί με εννέα άλλους στρατιωτικούς από χιονοστιβάδα την περασμένη εβδομάδα, ανασύρθηκε από θαύμα από τους διασώστες σε κρίσιμη κατάσταση, φέροντας πολλαπλά τραύματα. Σύμφωνα με τον τύπο, επέζησε χάρη σε μια φυσαλίδα αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, που είχε βρεθεί στο προσκέφαλο του στρατιώτη την Τρίτη στο Νέο Δελχί, δήλωσε πως ο θάνατός του «μας συγκλονίζει και μας βυθίζει σε μεγάλη λύπη».

Ο ινδικός στρατός περιπολεί στον παγετώνα Σιατσέν, που μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως το υψηλότερο στον κόσμο πεδίο μάχης, λόγω της διαφιλονικούμενης, από την Ινδία και το Πακιστάν, περιοχής του Κασμίρ.

Οι χιονοστιβάδες και οι κατολισθήσεις είναι συχνές στην περιοχή τον χειμώνα, οπότε η θερμοκρασία μπορεί να πέσει έως και στους -60 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 8.000 στρατιώτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχουν χάσει τη ζωή τους στον παγετώνα από το 1984, όχι στη μάχη αλλά από χιονοστιβάδες, κατολισθήσεις, κρυοπαγήματα, ναυτίες, λόγω έλλειψης οξυγόνου και από καρδιακή προσβολή.

Διαβάστε επίσης:
Ιμαλάια: Ζωντανός βρέθηκε κάτω από οκτώ μέτρα χιόνι στρατιώτης που είχε θεωρηθεί νεκρός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης