Χιλιάδες videos στο YouTube τα οποία μοιάζουν με δημοφιλείς παιδικές τηλεοπτικές σειρές, περιέχουν ανάρμοστο περιεχόμενο το οποίο είναι ακατάλληλο για παιδιά υποστηρίζει σε σχετικό του δημοσίευμα το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, BBC.

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει, πως ο χρήστης ή το παιδί που πατάει «play» αν και πιστεύει πως πρόκειται να δει ένα κανονικό επεισόδιο για παράδειγμα των κινούμενων σχεδίων «Πέππα το Γουρουνάκι» αμέσως μετά το πάτημα του εικονικού κουμπιού «αναπαραγωγή» η ιστορία παίρνει μια αναπάντεχη τροπή, αφού αντί για το κανονικό video εμφανίζεται ένα τροποποιημένο το οποίο περιέχει βίαιες σκηνές ακατάλληλες για παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To BBC μεταξύ των υπολοίπων υπογραμμίζει «στο YouTube υπάρχουν χιλιάδες βίντεο που περιέχουν χαρακτήρες δημοφιλών κινουμένων σχεδίων, τα οποία όμως δεν προορίζονται για το ανήλικο κοινό».

Εκτός από την «Πέππα», υπάρχουν παρόμοια videos με χαρακτήρες από την ταινία «Ψυχρά και Ανάποδα», τα «Μίνιονς», τον «Τόμας το Τρενάκι».

Για να μπορέσουν να αποφύγουν οι χρήστες την προβολή ακατάλληλου περιεχομένου, το YouTube προτείνει δύο τρόπους:

Οι γονείς είτε μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή YouTube Kids, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά, είτε να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της «Λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης» και βρίσκεται στο κάτω μέρος των σελίδων του YouTube. Η συγκεκριμένη λειτουργία περιορίζει το περιεχόμενο που έχει επισημανθεί από τους χρήστες της υπηρεσίας. Ωστόσο, το YouTube προειδοποιεί ότι «κανένα φίλτρο δεν είναι 100% ακριβές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης