To Πεντάγωνο ζήτησε επιτακτικά από τη Ρωσία να αποσύρει «αμέσως» την οχηματοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια που έφθασε στο Λουγκάνσκ, που είναι το προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών στην Ουκρανία, αλλιώς θα έρθει αντιμέτωπη με την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της.

Η αποστολή αυτών των φορτηγών «συνιστά μια παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία» δήλωσε ο αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ρωσία πρέπει αμέσως να αποσύρει τα οχήματά της και το προσωπικό της από το ουκρανικό έδαφος» προσέθεσε ο ίδιος απειλώντας τη Μόσχα με νέες κυρώσεις εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

«Η Ρωσία δε μπορεί να στέλνει τα οχήματά της, το προσωπικό της ή φορτία της στην Ουκρανία είτε αν αυτό γίνεται υπό τη μορφή μιας ανθρωπιστικής οχηματοπομπής είτε υπό οποιοδήποτε άλλο πρόσχημα χωρίς την άδεια του Κιέβου» τόνισε επίσης ο εκπρόσωπος τύπου.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανέφερε ότι 130 και πλέον φορτηγά έχουν εισέλθει στο ουκρανικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης