Στελέχη των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν πέντε φερόμενους ως εξτρεμιστές, ανάμεσά τους έναν ύποπτο για την οργάνωση μιας αιματηρής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο, σε μια μάχη το βράδυ της Δευτέρας στην επαρχία Νταγκεστάν, στο βόρειο Καύκασο, ανακοίνωσαν οι αρχές αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ακόμη ένας τραυματίστηκε στην ανταλλαγή πυρών, που ξέσπασε αφού στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου περικύκλωσαν μια οικία κοντά στην πόλη Χασαβιούρτ, στα σύνορα με την Τσετσενία, όπως ανέφερε η εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Νταγκεστάν, μια περιοχή στην Κασπία, στη νότια Ρωσία, μια επαρχία όπου καταγράφεται ένα κύμα βίας καθώς ισλαμιστές διεξάγουν αντάρτικο κατά των αρχών, σε μια σύγκρουση η οποία έχει τις ρίζες της στους δύο πολέμους στην Τσετσενία.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε ότι ο ένας από τους νεκρούς εξτρεμιστές ήταν ένας τοπικός ηγέτης τους που βοήθησε να οργανωθεί μια επίθεση στην Πιατιγκόρσκ, στη νότια Ρωσία, με παγιδευμένο αυτοκίνητο στα τέλη του Δεκεμβρίου, ενέργεια που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.
Την ενέργεια αυτή είχαν ακολουθήσει επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 34 ανθρώπους στη Βόλγκογκραντ, άλλη μια πόλη της νότιας Ρωσίας, που είχαν εντείνει τους φόβους για επιθέσεις κατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, αν και δεν σημειώθηκε καμιά.

Οι ρωσικές αρχές είχαν επιρρίψει την ευθύνη για την επίθεση σε μια εξτρεμιστική οργάνωση η οποία δρα στο Νταγκεστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης