Έξι πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν τη νύχτα, όταν αυτοκίνητο όρμησε κατά του πλήθους στον παραλιακό δρόμο του θερέτρου της Καταλονίας Cabrils, λίγες ώρες μετά την επίθεση της Βαρκελώνης.

Οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες στο όχημα σκοτώθηκαν από την αστυνομία επί τόπου, ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε πως οι δύο επιθέσεις σε Καταλονία και Βαρκελώνη συνδέονται, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα.

Η δεύτερη αυτή επίθεση, κατά τα πρότυπα του χτυπήματος στην κεντρική λεωφόρο στη Βαρκελώνη, πραγματοποιήθηκε περί τις 02.00 τη νύχτα στην τουριστική πόλη που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και χτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών» δήλωσε.

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, τραυματίσθηκαν. Δύο από τους πολίτες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βαν, δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη που διέφυγε, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο θέρετρο της Καταλονίας.

Η αστυνομία άφησε να εννοηθεί ότι το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται.

Δείτε τα videos από την επιχείρηση της αστυνομίας και την εξουδετέρωση των δραστών:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης