Περίεργες κρίνει τις συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της FIFA ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τις θεωρεί ότι έγιναν με αμερικανικά εντάλματα, τα οποία – κατά την άποψή του – δείχνουν ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί μια προφανή προσπάθεια από τις ΗΠΑ για να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους σε άλλα κράτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσον αφορά τις συλλήψεις, αυτό φαίνεται τουλάχιστον πολύ περίεργο. Τελικά οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των ενταλμάτων των ΗΠΑ με την κατηγορία της διαφθοράς. Ενάντια σε ποιον; Ενάντια σε διεθνείς αξιωματούχους», όπως δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους.

«Μπορεί να θεωρηθεί ότι ορισμένοι από αυτούς πράγματι παραβίασαν κάτι; Δεν γνωρίζω. Αλλά οι ΗΠΑ σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με αυτό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Οι υπάλληλοι αυτοί δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ. Και αν κάτι έχει συμβεί, δεν συνέβη στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, και οι ΗΠΑ ουδεμία σχέση έχουν με αυτό», πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι μία ακόμη προφανής προσπάθεια να επεκτείνουν (οι ΗΠΑ) τη δικαιοδοσία τους σε άλλα κράτη», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας των ΗΠΑ φέρεται να είπε ότι «αυτά τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA διέπραξαν ένα έγκλημα». «Λες και αυτός ο εισαγγελέας δεν γνωρίζει ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Εάν ένα πρόσωπο είναι ένοχο ή όχι, θα πρέπει να αποδειχθεί στο δικαστήριο. Και μόνο τότε μπορεί κάποιος να το πει αυτό, ακόμη κι αν παραδεχθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα να ζητήσουν την έκδοση αυτών των ανθρώπων, των οποίων οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορούνται διαπράχθηκαν στο έδαφος τρίτης χώρας», δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: Interfax
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης