Το HMS Ocean, το μεγαλύτερο αμφίβιο πολεμικό σκάφος του βρετανικού ναυτικού, διέπλευσε σήμερα τους στενούς μαιάνδρους του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο, στo πλαίσιo της μεγάλης κλίμακας άσκησης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ιουλίου.

Το Ocean θα αγκυροβολήσει στο Γκρίνουιτς του Ανατολικού Λονδίνου, όπου θα επιχειρεί ως εξέδρα απογείωσης για οκτώ ελικόπτερα Lynx και βάση για ελεύθερους σκοπευτές των Πεζοναυτών κατά τη διάρκεια των γυμνασίων με την κωδική ονομασία «Ολυμπιακός Φύλακας», ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή φωτό: BBCΤο περασμένο έτος, το σκάφος περιπολούσε στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του ΝΑΤΟ παρέχοντας υποστήριξη στους αντικαθεστωτικούς που μάχονταν για την ανατροπή της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι.

Πριν τον κατάπλου του στο Γκρίνουιτς, το πολεμικό σκάφος, πλάτους 38 μ., χρειάσθηκε να διαπλεύσει τα στενά περάσματα του Τάμεση και πραγματοποίησε μία στροφή 180 μοιρών, ανακοίνωσε το ναυτικό.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του ‘Αντριου Μπέτον, το Ocean χρειάσθηκε να διαβεί «δύσκολα στενά», πλάτους μόλις 60 μ. Το σκάφος δύναται να παράσχει «ζωτική βοήθεια» αναχαιτίζοντας κάθε «πιθανή απειλή» προερχόμενη από τον Τάμεση στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεκινούν στις 27 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της τέλεσής τους, το σκάφος θα φιλοξενήσει 300 οπλίτες, οι οποίοι θα εγγυώνται την ασφάλεια στο παρακείμενο Γκρίνουιτς Παρκ και θα «έλθουν σε επαφή με τους Λονδρέζους διοργανώνοντας επισκέψεις για το πλήθος».

Τα γυμνάσια, διάρκειας εννέα ημερών, θα είναι οι τελευταίες ασκήσεις τέτοιου μεγέθους πριν την έναρξη των Ολυμπιακών και περιλαμβάνουν πτήσεις ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Λονδίνο και την αμφιλεγόμενη ανάπτυξη συστοιχιών πυραύλων εδάφους/αέρος σε έξι τοποθεσίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης