Σε 2.136 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας, στις αρχές Ιουλίου.

Σήμερα ακόμη δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Γάζα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 15 επιδρομές χθες τα μεσάνυχτα, ενώ ρουκέτες ερρίφθησαν νωρίς σήμερα προς το ισραηλινό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις ρουκέτες καταστράφηκε από συστοιχία του συστήματος αναχαίτισης Σιδηρούς Θόλος στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Ανάμεσα στους στόχους που καταστράφηκαν από την ισραηλινή αεροπορία είναι δύο κτήρια, 16 και 14 ορόφων αντίστοιχα, στην πόλη της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, το στρατιωτικό σκέλος τη Χαμάς, δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους ότι εκτόξευσαν μία «ρουκέτα προς τη Χάιφα» στο βόρειο Ισραήλ και «τέσσερις στην περιοχή του Τελ Αβίβ», σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς των δύο κτηρίων στη Γάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, δύο ρουκέτες που ερρίφθησαν από το έδαφος του Λιβάνου έπεσαν το βράδυ της Δευτέρας στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά πυροβολικού προς την περιοχή του Λιβάνου απ’ όπου εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες, οι οποίες δεν προκάλεσαν θύματα ή ζημιές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου επιβεβαίωσε τη ρίψη μιας ρουκέτας. Είναι η τρίτη συνεχής ημέρα κατά την οποία το Ισραήλ αποτελεί στόχο ρουκετών που εκτοξεύονται από τον Λίβανο ή τη Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης