Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τον Γκιόργκι Ιβάνοφ ως πρόεδρο της ΠΓΔΜ.

«Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ εξελέγη στο αξίωμα του προέδρου της χώρας μέσω εγκληματικών, ανέντιμων και μη δημοκρατικών εκλογών. Για τους λόγους αυτούς, το SDSM δεν τον αναγνωρίζει ως πρόεδρο» της βαλκανικής αυτής χώρας, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το SDSM έχει γνωστοποιήσει ότι δεν αναγνωρίζει τις «διπλές» εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Απριλίου (πρόωρες βουλευτικές εκλογές και δεύτερος γύρος των προεδρικών), ενώ αποφάσισε να αποποιηθεί τις κοινοβουλευτικές έδρες που του αναλογούν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Εκτός από το SDSM και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο είχε μποϊκοτάρει τις προεδρικές εκλογές, είχε αναφέρει πριν από τις εκλογές ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του νέου προέδρου της χώρας, όποιος και αν είναι αυτός.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών που διεξήχθη ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές, ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE Γκιόργκι Ιβάνοφ συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 55%, έναντι 41% του υποψηφίου του SDSM Στέβο Πεντάροφσκι, και εξασφάλισε δεύτερη πενταετή θητεία στον προεδρικό θώκο της ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης