Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε παρέμβασή του το βράδυ της Πέμπτης σε συνέδριο που οργανώθηκε από το σκοπιανό διπλωματικό σώμα στη Γευγελή, τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο σεβασμός στη Χάρτα του ΟΗΕ, στα ψηφίσματα και στην ενδιάμεση συμφωνία όσον αφορά το ονοματολογικό, εν μέσω της επίσημης διαπραγμάτευσης μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας.

«Ως πρόεδρος της Μακεδονίας θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με την κυβέρνηση και θα υποστηρίξω μεταρρυθμίσεις οι οποίες προέρχονται από ανοιχτό διάλογο και από ευρεία συναίνεση», διεμήνυσε στη σκιά και του νόμου για τη διεύρυνση της αλβανικής γλώσσας στη χώρα που ανέπεμψε την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστήριξε, «αυτό το έτος προσφέρει στο ΝΑΤΟ την ευκαιρία να επανορθώσει την αδικία που έκανε στη Μακεδονία το 2008 στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου και να προσκαλέσει τη χώρα μας να συμμετάσχει στη Συμμαχία».

«Αξίζουμε το καθεστώς ένταξης στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο για την υιοθέτηση των αναγκαίων, και αρκετά σκληρών μεταρρυθμίσεων, αλλά και για τη συνεισφορά μας στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια με τη συμμετοχή μας σε σειρά ειρηνευτικών αποστολών», τόνισε ο πρόεδρος των Σκοπίων, και πρόσθεσε:

«Είμαστε ένα αξιόπιστο μέλος της διεθνούς κοινότητας, είμαστε έτοιμοι να γίνουμε ένα πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο Ιβάνοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πρόεδρος της ΠΓΔΜ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την κυβέρνηση Ζάεφ για το νομοσχέδιο για την αλβανική γλώσσα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν βιαζόμαστε, λαμβάνονται αντιπαραγωγικές αποφάσεις, οι οποίες αντί για τη συνύπαρξη οδηγούν σε διαιρέσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης