Την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, με τη διαμεσολάβηση της διεθνούς κοινότητας και την ενεργό συμμετοχή σε αυτόν του αλβανικού παράγοντα της χώρας, ώστε να επιλυθεί η πολιτική κρίση, ζήτησε o αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Aλί Αχμέτι.

Παράλληλα, ο κ. Αχμέτι διεμήνυσε ότι μέσω του διαλόγου αυτού πρέπει να προκύψει και μια ευρύτερη συναίνεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το DUI θεωρεί ότι ο διάλογος αυτός για την υπέρβαση της πολιτικής κρίσης στη χώρα πρέπει να οδηγήσει και στην επίτευξη μιας ευρύτερης συναίνεσης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας… Σε αυτόν τον πολιτικό διάλογο πρέπει να συμμετέχει υποχρεωτικά και το DUI, διότι καμία λύση για τη “Μακεδονία” δεν μπορεί να είναι βιώσιμη χωρίς τη συμμετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης εθνικής κοινότητας στη χώρα» σημείωσε ο κ. Αχμέτι, μιλώντας το Σάββατο στο συνέδριο του κόμματός του στα Σκόπια.

Ακόμη, ο επικεφαλής του DUI διεμήνυσε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η ένταξή της στο ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών παραγόντων της ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης