Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ φαίνεται πως είναι το «φαβορί» για τη θέση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Kurier».

Όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα, ο Σέλινγκ θεωρείται ένας από τους πιο κατάλληλους για τη θέση του Ντάισελμπλουμ, το κόμμα του οποίου υπέστη πανωλεθρία στις εκλογές της Ολλανδίας, ενώ ο ίδιος έγινε στόχος πυρών μετά τα σχόλιά του για τις χώρες του Νότου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ημέρες του Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι μετρημένες» γράφει η «Kurier», πλέκοντας το εγκώμιο του Σέλινγκ. «Διαθέτει πολύ καλά χαρτιά. Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ έχει δείξει τις περγαμηνές του στις Βρυξέλλες» τονίζει.

Όσον αφορά στον Ισπανό ΥΠΟΙΚ Λούις ντε Γκίντος, ο οποίος θεωρείτο έως τώρα ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Ντάισελμπλουμ, η αυστριακή εφημερίδα εξηγεί ότι εκμυστηρεύτηκε στους Ευρωπαίους εταίρους του ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση στο Eurogroup, ενώ σημειώνει ότι πριν από το Ecofin δήλωσε πως δεν θα διεκδικήσει το αξίωμα.

Άλλοι υποψήφιοι για τη θέση είναι ο ΥΠΟΙΚ της Σλοβακίας Πίτερ Κάζιμιρ, ο ΥΠΟΙΚ της Μάλτας Έντουαρντ Σικλούνα και ο ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σέλινγκ τάσσεται υπέρ της συνέχισης των προγραμμάτων προς την Ελλάδα και κατά του Grexit, για το οποίο δήλωσε ότι δεν φέρνει κανένα πλεονέκτημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης