Ένας 25χρονος Τεξανός είναι – προς μεγάλη του έκπληξη – ο μοναδικός «δυτικός» φίλος του αμφιλεγόμενου βορειοκορεατικού καθεστώτος στο Twitter.

O Τζίμι Ντούσκου καθόταν ένα βράδυ στον υπολογιστή του, όταν είδε με έκπληξη να τον «ακολουθεί» στο Twitter ένας περίεργος λογαριασμός. Κατόπιν έρευνας, με έκπληξη διαπίστωσε πως το εν λόγω προφίλ (σ.σ: @uriminzok) ήταν ο επίσημος λογαριασμός της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τί ακριβώς μπορεί να θέλει όμως ο Κιμ Γιόνγκ Ουν από τον νεαρό ιδιοκτήτη ακινήτων, κτηματομεσίτη, πρώην προγραμματιστή και παιδί-θαύμα στα νιάτα του; Κανείς δεν γνωρίζει. Το θέμα ωστόσο έχει αναδειχθεί από τα αμερικανικά ΜΜΕ, που έσπευσαν να… υπογραμμίσουν αυτόν τον ιδιότυπο «δεσμό» του Τεξανού με το – εχθρικό προς τις ΗΠΑ – βορειοκορεατικό καθεστώς. Όπως μάλιστα γράφει ο Guardian, ο Ντούσκου αμέσως μόλις διαπίστωσε πως τον «ακολουθεί» ο συγκεκριμένος λογαριασμός, έδειξε αμέσως τα ευγενικά του αντανακλαστικά, απαντώντας «καλή σου ημέρα φίλε μου» και μάλιστα σε άπταιστα κορεατικά, χρησιμοποιώντας ιντερνετική μηχανή αυτόματης μετάφρασης.

Το βορειοκορεατικό καθεστώς ακολουθεί μόλις τρεις λογαριασμούς στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: τον Ντούσκου, το επίσημο Twitter της κυβέρνησης του Βιετνάμ και μια ιστοσελίδα προπαγάνδας της Πιονγκγιάνγκ.

Ίσως για τον λόγο αυτό, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, πολλοί σκληροπυρηνικοί, εθνικιστές Αμερικανοί έσπευσαν να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην ευγένεια του Τζίμι, εξαπολύοντας απειλές για τη ζωή του και γεμίζοντας με υβριστικά μηνύματα το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης