To μότο της ζωής του, «Κάθε όνειρο είναι δυνατό». Ο λόγος για τον Μαλαισιανό ιδιοκτήτη της Air Asia Tony Fernandes, o οποίος από παιδί επιθυμούσε να γίνει ιδιοκτήτης της πρώτης μαλαισιανής low cost αεροπορικής εταιρείας.

Αποφοίτησε από το κολέγιο Epsom του Σάρεϊ και στη συνέχεια σπούδασε λογιστικά στο London School of Economics.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη επαγγελματική του ενασχόληση ήταν με τη μουσική βιομηχανία, το 1989 και σε ηλικία 25 ετών. Συνεργάστηκε με το οικονομικό τμήμα της Virgin Communications και αργότερα με τη Warner Music International London, 

Το έτος 1999 έγινε διευθύνων σύμβουλος της Warner Music στη νοτιοδυτική Ασία.

Λίγο αργότερα αποφάσισε να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα και το 2001, σε ηλικία 37 ετών, εξαγόρασε έναντι μόλις 25 βρετανικών σεντ (σ.σ. πολύ λιγότερο από 1 ευρώ) την –έως τότε κρατική– Air Asia, η οποία αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2002 ο στόλος της Air Asia δεν είχε περισσότερα από δύο αεροσκάφη, άλλα υπό τη διεύθυνση του κ. Fernandes επεκτάθηκε και ανήλθε στα 86!

Ο ίδιος ασχολήθηκε και με τη F1, αποκτώντας την ομάδα Lotus Racing (η οποία τώρα αποκαλείται Caterham), ενώ έγινε ιδιοκτήτης και του κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ Queen’s Park Rangers.

Διαβάστε επίσης:
Αγνοείται αεροπλάνο της Air Asia, Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014, 06:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης