Το επίσημο γεύμα που θα σερβιριστεί στον Λευκό Οίκο υπό την διακριτική μουσική υπόκρουση της ορχήστρας της Όπερας της Ουάσιγκτον , υπόσχεται να είναι όντως κάτι το εξαιρετικό.

Σε τραπέζια στολισμένα με κλαδιά ανθισμένης κερασιάς αλλά και άλλα άνθη εποχής με κυρίαρχο στοιχείο 1000 πασχαλιές (ο συνδυασμός με τα άνθη κερασιάς είναι προφανώς εντυπωσιακός) θα σερβιριστεί ένα ονειρώδες μενού αλλά με προσήλωση στην τοπική κουζίνα της κάποτε γαλλικής Λουιζιάνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο πιάτο αποτελείται από τάρτα με κατσικίσιο τυρί φρέσκο που θα συνοδευτεί από μαρμελάδα ντομάτας η όξινη γλυκύτητα της οποίας θα τονίσει την αψάδα του σκευάσματος. Το σύνολο αυτό οι καλεσμένοι του ζεύγους Τραμπ θα το γευτούν με ένα κράμπλ –μπισκότο από γάλα βουτύρου μαζί με φύλλα φρέσκιας (baby) σαλάτας σε διάφορα χρώματα από τον μπαχτσέ του Λευκού Οίκου.

Το πρώτο πιάτο θα συνοδεύεται από ένα λευκό κρασί Domaine Serene Chardonnay «Evenstad Réserve» 2015 η καταγωγή του οποίου προέρχεται από την Βουργουνδία αλλά καλλιεργείται στην Πολιτεία του Όρεγκον,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια θα σερβιριστεί το κύριο πιάτο με έμφαση στα στοιχεία Cajuns, την παραδοσιακή κουζίνα της Λουιζιάνας με ανεβασμένες πικάντικες νότες. Το βασικό έδεσμα θα αποτελείται από παϊδάκια αρνιού γάλακτος a la Pascal με ρύζι σοταρισμένο Καρολίνας (χρυσαφί), μία Ζαμπαλάγια δηλαδή μαγειρεμένη με την μέθοδο που ακολουθείται στην Νέα Ορλεάνη . Συνοδεύονται τα παραπάνω με σέλερι, καυτερές πιπεριές ,αρωματισμένα κρεμμυδάκια και ψητά στα κάρβουνα γλυκοκρέμμυδα. Το κρασί που θα σερβιριστεί θα είναι ένα ερυθρό Domaine Drouhin Pinot Noir «Laurène» 2014, το οποίο επίσης καλλιεργείται στην Πολιτεία του Όρεγκον.

Το γεύμα θα ολοκληρώνεται με ένα παγωτό φρέσκιας κρέμας (εξαιρετικά λεπτή υπόθεση) το οποίο θα «παρακολουθήσει» μία τάρτα από νεκταρίνια που θα συνοδεύεται από ένα demi sec Crémant» Schramsberg , του οποίου τα διακριτικά σάκχαρα ταιριάζουν με την οξύτητα των νεκταρινιών.

Ποιος είπε ότι στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τράμπ «σαβουριάζει» μόνον χάμπουργκερ και προτηγανισμένες πατάτες;

Zougla Newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης