«Η Ευρώπη αγνόησε τον κίνδυνο που εγείρουν ισλαμικοί τρομοκρατικοί πυρήνες στο έδαφός της και προτίμησε να ασκεί κριτική στο Ισραήλ» ανέφερε την Τρίτη υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων στη βελγική πρωτεύουσα.

«Το επαναλαμβάνω: πολλοί είναι εκείνοι στην Ευρώπη που προτίμησαν να επιδοθούν στην τρέλα που συνιστούσε το να καταδικάζουν το Ισραήλ, να επιβάλουν σήμανση στα προϊόντα του και να τα μποϊκοτάρουν (την ώρα που) ταυτόχρονα κάτω από τη μύτη των πολιτών της ηπείρου αναπτύσσονταν χιλιάδες τρομοκρατικοί πυρήνες (…)» έγραψε στο Facebook ο υπουργός Επιστημών, Τεχνολογίας και Διαστήματος, Οφίρ Ακουνίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή του τη δήλωση ο υπουργός αποστασιοποιήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, τα οποία εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή την αλληλεγγύη τους στον βελγικό λαό, απευθύνοντας έκκληση για ενότητα εναντίον της τρομοκρατίας.

Ο Ακουνίς, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε η Ε.Ε. να υπάρχει σήμανση στα προϊόντα που προέρχονται από παλαιστινιακά εδάφη στα οποία έχουν γίνει ισραηλινοί εποικισμοί.

«Προς μέγιστη θλίψη μας, η πραγματικότητα έπληξε δεκάδες αθώους» πρόσθεσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, αποστέλλοντας συλλυπητήρια στους Βέλγους και τους συγγενείς των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεση απάντηση από την αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτσογκ αντέδρασε με σθένος στην τοποθέτηση του υπουργού, επισημαίνοντας με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Αρκετά! Από πού πηγάζει αυτός ο μίζερος κυνισμός; Πρόκειται για μια παραμόρφωση της πλέον στοιχειώδους ανθρώπινης ηθικής… Μαζί, χωρίς καμία συγκατάβαση, πρέπει να ενωθούμε για να νικήσουμε την τρομοκρατία» έγραψε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης