Μπορεί το Πεκίνο να τηρεί στάση αναμονής στο ζήτημα των αμερικανικών ισχυρισμών πως πίσω από την κυβερνοεπίθεση εναντίον της κινηματογραφικής εταιρείας Sony Pictures Entertainment βρίσκεται η Βόρεια Κορέα, ωστόσο ο κινεζικός Τύπος δεν κρατάει τα προσχήματα και εξαπολύει επίθεση κατά της Ουάσινγκτον.

Η εφημερίδα «Global Times», μια ταμπλόιντ έκδοση που διευθύνεται από τη «Λαϊκή Ημερησία», το επίσημο όργανο του Κινεζικού Κομουνιστικού Κόμματος, έγραψε σε κύριο άρθρο της που δημοσιεύεται σήμερα πως «κάθε πολιτισμένη χώρα είναι αντίθετη σε επιθέσεις hacker ή σε τρομοκρατικές απειλές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμως μια ταινία όπως “Η συνέντευξη” (The Interview)… δεν έχει τίποτε που να κάνει υπερήφανο το Χόλυγουντ ή την αμερικανική κοινωνία. Oι Αμερικανοί πιστεύουν πως μπορούν να περιγελούν τους ηγέτες άλλων χωρών μόνο και μόνο επειδή είναι ελεύθεροι να επικρίνουν ή να περιγελούν τους δικούς τους ηγέτες. Λίγο ενδιαφέρει τι πιστεύει η αμερικανική κοινωνία για τη Βόρεια Κορέα και τον Κιμ Γιονγκ-Ουν. Ο Κιμ παραμένει ο αρχηγός της χώρας. Η κακόβουλη γελοιοποίησή του είναι απλώς αποτέλεσμα ανόητης πολιτιστικής αλαζονείας» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης