Η αστυνομία της Ζυρίχης ανακοίνωσε πως δύο άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε επεισόδιο που σημειώθηκε στο κέντρο της ελβετικής αυτής πόλης, έξω από ένα κατάστημα της τράπεζας UBS και κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ διευκρίνισε πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Φωτογραφία από το σημείο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελβετική αστυνομία γνωστοποίησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν στη Ζυρίχη, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι σήμερα, σχετίζονται με τρομοκρατία.

Το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC μεταδίδει πως εικόνες σε ελβετικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τα σώματα δύο ανθρώπων να κείτονται ακίνητα και κοντά το ένα στο άλλο σ’ ένα πεζοδρόμιο.

Video από το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομική παρουσία είναι πολύ μεγάλη στην περιοχή (Europaallee), όπου διακρίνονται περίπου 15 οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο έπειτα από αναφορές ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της οικονομικής πρωτεύουσας της Ελβετίας λίγο μετά τις 14.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδας) και βρήκαν έναν άνθρωπο νεκρό και άλλον έναν σοβαρά τραυματισμένο. Ο δεύτερος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, εξήγησε η αστυνομία σε μια ανακοίνωση.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι είδε δύο μικρές τέντες να έχουν στηθεί στον τόπο του εγκλήματος, κοντά στα γραφεία που χρησιμοποιεί η ελβετική τράπεζα UBS. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως έπεσαν τέσσερις ή πέντε πυροβολισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης