Καταστροφές και… νεκρούς άφησαν πίσω τους οι εκτεταμένες πλημμύρες, που «σάρωσαν» τις τελευταίες ημέρες το νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα της Ρουμανίας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν δρόμους σε… ποτάμια, ενώ ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι κάτοικοι στην επαρχία Άργκες δοκιμάστηκαν περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς για την απομάκρυνση κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές, με τους απεγκλωβισμούς να ξεπερνούν τους 400. Σε πολλά χωριά το ύψος των νερών παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι εκτεταμένες ζημιές καθιστούν απαγορευτική την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι «χάθηκαν» στις φονικές πλημμύρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Συνολικά 2.200 πυροσβέστες, αστυνομικοί και μέλη των ειδικών δυνάμεων κλήθηκαν να επέμβουν σε 63 χωριά. Τρία ελικόπτερα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις. Περίπου 1.100 σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, επισκέφθηκε την Τρίτη την πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή Πολοβράγκι και ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν κονδύλια για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις νότιες επαρχίες Βαλτσέα, Γκόρι και Ολτ. Παράλληλα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υδρολογίας και Διαχείρισης Υδάτων παρέτεινε έως το απόγευμα της Παρασκευής τον «κόκκινο συναγερμό» λόγω κινδύνου από πλημμύρες σε επτά επαρχίες της ευρωπαϊκής χώρας.

Το πρωί της Τετάρτης κάμερα κατέγραψε εικόνες από κατεστραμμένα κτήρια, διαλυμένο οδικό δίκτυο, κατολισθήσεις και διασώστες που βοηθούν ηλικιωμένους και παιδιά στην επαρχία Άργκες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Ρουμανία: Δύο νεκροί από τις πλημμύρες, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 12:27

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης