Με ανακοίνωση της αστυνομίας, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που εξέφραζαν τη οργή τους για τους όρους υπό τους οποίους πρόκειται να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές την 5η Ιανουαρίου 2014 στο Μπαγκλαντές.

Επίσης, άλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την απεργία την οποία κάλεσε το Εθνικιστικό Κόμμα του Μπανγκλαντές, το οποίο και ηγείται του συνασπισμού της αντιπολίτευσης της πρώην πρωθυπουργού Χαλέντα Ζία και αφού η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα να οριστεί ουδέτερη υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα επιβλέψει η εκλογική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ πρότεινε το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα κατά τη διάρκεια των εκλογών, αλλά η Ζία αρνήθηκε να λάβει μέρος και κάλεσε σε απεργία.

Περισσότεροι από 450 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της απεργίας, δήλωσε ο Ρουχούλ Καμπίρ Ριζβί. Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι είναι αναγκασμένοι να αναστείλουν την απεργία για τουλάχιστον 12 ώρες.

Οι διαδηλωτές προέβησαν σε βανδαλισμούς σε βαγόνια τρένων και εμπόδισαν την κυκλοφορία υπεραστικών λεωφορείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί το 2008, όπου η Λαϊκή Ένωση της Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ είχε καταγάγει σαρωτική νίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης