Την ώρα που Apple και FBI πραγματοποιούν έρευνες για την υπόθεση διαρροής γυμνών φωτογραφιών διαφόρων διασημοτήτων, ειδικοί στο ηλεκτρονικό έγκλημα βρήκαν τον τρόπο με τον οποίο οι εν λόγω εικόνες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Οι ειδικοί εντόπισαν email και μηνύματα σε κινητά που ως αποστολέα έφεραν το όνομα της εταιρείας Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μηνύματα προειδοποιούσαν τους κατόχους υπολογιστών και iPhones ότι κάποιος είχε καταφέρει να «εισβάλει» στα αρχεία και τους λογαριασμούς τους. Πρόκειται για τα λεγόμενα «phishing emails» που επί της ουσίας ωθούν τους χρήστες να μπουν στον λογαριασμό τους στην Apple και στην υπηρεσία iCloud με τους κωδικούς τους. Οι hackers από εκεί κι έπειτα έχουν τη δυνατότητα να «εισβάλουν» σε όλα τα αρχεία τους (φωτογραφίες, βίντεο, iTunes) έχοντας ανακτήσει τους κωδικούς.

«Τα email περιέχουν link που οδηγούν σε ιστοσελίδες ‘phising’. Εάν κάποιος μπει σε αυτές τότε ο χρήστης αυτόματα δίνει το ‘εισιτήριο’ στους χάκερ να μπουν στα αρχεία τους», εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας ασφαλείας, Symantec.

Eίναι πολύ πιθανό σύμφωνα με τους ειδικούς οι δράστες να έκλεψαν με αυτό τον τρόπο τις φωτογραφίες των σταρ και στη συνέχεια να τις «εμφύτευσαν» στα κινητά άλλων χρηστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Tο FBI συνδράμει στις έρευνες για τις γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων, Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, 07:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης