Οι τζιχαντιστές ελέγχουν αρκετές πόλεις στη Συρία και στο Ιράκ, με τη Ράκα να είναι το βασικό τους προπύργιο. Η εφημερίδα Wall Street Journal μίλησε με ακτιβιστές της περιοχής οι οποίοι περιέγραψαν τις συνθήκες ζωής, τους τελευταίους μήνες που η πόλη έχει καταληφθεί από το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν τα πάντα, επιβάλλουν τη θέλησή τους στη ζωή των κατοίκων και εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες όσους τους αντιτίθενται ή φέρνουν αντίρρηση, αποκαλώντας τους «εχθρούς του Ισλάμ». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, αλλαγή μαθημάτων με πλήρη κατάργηση των ιστορικών και κοινωνικών σπουδών, εφαρμογή του νόμου της Σαρία σε όλες τις πτυχές της ζωής, απαγόρευση του καπνίσματος και του αλκοόλ -όπως και της πώλησης γυναικείων ρούχων που δεν εναρμονίζονται με αυτή- επιβολή και καταπίεση στους κατοίκους, δωροδοκία μικρών παιδιών για να καταγγέλλουν τους αντιφρονούντες και, φυσικά, δημόσιες εκτελέσεις, με τη μέθοδο της σταύρωσης.

«Οι άνθρωποι πια εδώ δεν έχουν αισθήματα. Γυρνάς το κεφάλι σου, βλέπεις μια εκτέλεση και μετά συνεχίζεις κανονικά», σχολιάζει ο ακτιβιστής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία. 

Οι τζιχαντιστές βάφουν σε μαύρο χρώμα τα δημόσια κτήρια τα οποία πλέον ελέγχουν αυτοί, ενώ δεν διστάζουν να ανατινάζουν τζαμιά, αν δεν είναι σουνίτικα….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης