Αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Έμπολα στη δυτική Αφρική σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ειδικότερα ο απολογισμός της επιδημίας Έμπολα στη δυτική Αφρική αυξήθηκε στους 1.350 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΠΟΥ, με 106 νέους θανάτους το διάστημα από την 17η ως την 18η Αυγούστου σε τρεις χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον οργανισμό υγείας του ΟΗΕ, καταγράφηκαν συνολικά 221 νέα κρούσματα του ιού, που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, στη Γουινέα, στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε μέσα στις δύο ημέρες αυτές.

Συνολικά 2.473 πιθανά, ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην περιοχή, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Επεισόδια με τραματίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, τη Μονρόβια, ξέσπασαν ταραχές αφού η κυβέρνηση απέκλεισε και έθεσε σε απομόνωση τη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της πόλης, την συνοικία Ουέστ Πόιντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Front Page Africa, κάτοικοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και στρατιώτες. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι δεν είναι σαφές αν κάποιος από τους τραυματίες χτυπήθηκε από σφαίρα, αν και ένας φωτοειδησεογράφος του είδε έναν έφηβο με ακρωτηριασμένο το πόδι πάνω από τον αστράγαλο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν επίσης στην αγορά Ουότερσαϊντ, μια από τις μεγαλύτερες στη Μονρόβια, λόγω της εγγύτητάς της στην φτωχογειτονιά των 75.000 κατοίκων.

Η πρόεδρος της χώρας Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ διέταξε να αποκλειστούν οι περιοχές αυτές αφού το σαββατοκύριακο πολίτες επιτέθηκαν σε ένα κέντρο απομόνωσης για ασθενείς του Έμπολα και οι 17 εξ αυτών διέφυγαν. Έκτοτε βρέθηκαν και νοσηλεύονται σε άλλο ιατρικό κέντρο, επίσης σε πτέρυγα απομόνωσης.

Η πρόεδρος διέταξε επίσης να τεθεί η πόλη Ντόλο στη βόρεια ακτή της Λιβερίας σε απομόνωση.

Στη Λιβερία, έχουν αναφερθεί 972 κρούσματα Έμπολα και 576 θάνατοι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης