Σε οξείς χαρακτηρισμούς αλλά και προειδοποίησεις απέναντι στο Κίεβο προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο άκουσμα της είδησης για την εισβολή ουκρανικού στρατού στο προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών Σλαβιάνσκ στο πλαίσιο της “αντιτρομοκρατικής επιχείρησης” που κήρυξε η μεταβατική Κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ο ρώσος Πρόεδρος, δήλωσε ότι εάν οι αρχές στο Κίεβο χρησιμοποιήσουν το στρατό της Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, θα υπάρξουν συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Putin χαρακτήρισε την καταφυγή στις ένοπλες δυνάμεις από τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας «σοβαρό έγκλημα εναντίον του λαού της».

«Εάν οι άνθρωποι αυτοί προχωρούν στην αποκαλούμενη “οξεία φάση” (της σύγκρουσης με τους διαδηλωτές), αυτή δεν είναι οξεία φάση, είναι απλά μια επιχείρηση τιμωρίας και καταστολής και ασφαλώς θα έχει συνέπειες για τους ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις, και ιδίως στις διακρατικές μας σχέσεις», επισήμανε ο Πούτιν σε μια συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά από μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας.

«Εάν οι σημερινές αρχές του Κιέβου το έκαναν αυτό, τότε πρόκειται απλά για μια χούντα, για ένα είδος εγκληματικής συμμορίας», συνέχισε ο Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, ο Πούτιν χαρακτήρισε τις κυρώσεις επιζήμιες για όλους, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν μεγάλη ζημία στην παγκόσμια οικονομία και να πλήξουν και εκείνους που τις επιβάλουν.

Οι συγκρούσεις κοντά στην είσοδο της πόλης Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί προπύργιο φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία και πολιορκείται από ελαφρά θωρακισμένα του ουκρανικού στρατού, στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλου ενός, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουν οι υπηρεσίες υγείας της περιφερειακής κυβέρνησης υπάρχουν ένας νεκρός και ένας τραυματίας», ανέφερε το γραφείο Τύπου της περιφέρειας Ντονέτσκ. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στη Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη Σλαβιάνσκ είναι «μέχρι και πέντε».

«Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έως και πέντε τρομοκράτες εξοντώθηκαν» και «ένας στρατιώτης τραυματίστηκε» στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Τρία οδοφράγματα των αυτονομιστών στην είσοδο της πόλης «καταστράφηκαν», προσέθεσε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης