Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θεωρεί σκόπιμη αυτήν τη στιγμή την επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι» όπως ζήτησε το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκρινε ότι είναι «απαραίτητη η παράταση της εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς λόγους» σε αυτήν την πόλη της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, «εφόσον καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις προκλητικές ενέργειες των τρομοκρατικών ομάδων, η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προσφύγει σε όλα τα μέσα που διαθέτει με στόχο να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας» πρόσθεσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας έκανε νωρίτερα την Παρασκευή γνωστό ότι ζήτησε από τον κ. Πούτιν να δώσει το «πράσινο φως» για την επανάληψη των βομβαρδισμών στο Χαλέπι, έπειτα από μια παύση διάρκειας δέκα ημερών, για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις των ανταρτών εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

«Ο πρόεδρος εκτιμά ότι είναι απαραίτητο να παραταθεί η εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους (…) για να επιτραπεί η απομάκρυνση των τραυματιών και η απόσυρση των μαχητών που θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη, όμως επίσης (…) για να δοθεί η δυνατότητα στους Αμερικανούς εταίρους μας να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και τις υποχρεώσεις τους και να διαχωρίσουν την αυτοαποκαλούμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις» επισήμανε ο Πεσκόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης