Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε την Κυριακή πως η βοήθεια προς τους πρόσφυγες του πολέμου στη Συρία φθάνει το «σημείο διακοπής», υπογραμμίζοντας πως, χωρίς πολιτική διευθέτηση, η διεθνής κοινότητα δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανθρωπιστικές ανάγκες.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον βοήθεια 65 εκατομμυρίων ευρώ, για να ανταποκριθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στο αυξανόμενο εύρος της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στη Συρία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επίτροπος αρμόδια για τη διεθνή συνεργασία, την ανθρωπιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση των κρίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν στο εσωτερικό της Συρίας για τα περισσότερα από 4 εκατομμύρια ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, αλλά και στις γειτονικές χώρες που γενναιόδωρα δέχθηκαν περίπου 1,4 εκατ. πρόσφυγες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο αριθμός των εκτοπισμένων φθάνει τα 4,25 εκατομμύρια. Περισσότεροι από 1,4 εκατ. Σύροι έχουν καταφύγει στο εξωτερικό, κυρίως στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία.

«Αν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις συγκρούσεις και η διεθνής κοινότητας δεν βρουν σύντομα πολιτική λύση στις βιαιότητες, η ανθρωπιστική κοινότητα απλώς δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το άνευ προηγουμένου μέγεθος των αναγκών. Έχουμε φθάσει στο σημείο της διακοπής της παροχής βοήθειας» προειδοποίησε η Ευρωπαία επίτροπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι, περίπου οι μισοί άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης