Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποίησε τα πολιτικά κόμματα να ετοιμαστούν για ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις, επικαλούμενη τις κατηγορίες ότι ρώσοι χάκερς προσπάθησαν να επηρεάσουν πέρυσι της αμερικανικές εκλογές.

Το βρετανικό Κέντρο Εθνικής Κυβερνοασφάλειας (NCSC), τμήμα της υπηρεσίας κατασκοπείας GCHQ, ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολές στους ηγέτες πολιτικών κομμάτων προσφέροντάς τους τη βοήθειά της για την ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζετε ότι η κάλυψη γεγονότων στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και αλλού μας υπενθυμίζουν τη δυνατότητα να αναληφθεί εχθρική δράση εναντίον του πολιτικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρεται στη επιστολή του επικεφαλής της NCSC Κίαραν Μάρτιν, σύμφωνα με τους Times.

«Οι επιθέσεις εναντίον των δημοκρατικών διαδικασιών μας προχωρούν πέραν των πολιτικών κομμάτων και μπορεί να περιλάβουν επιθέσεις στο κοινοβούλιο, σε εκλογικά γραφεία, δεξαμενές εγκεφάλων και οργανώσεις άσκησης πίεσης και σε προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» προστίθεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης