Μήνυση κατά της Αργεντινής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) μελετά να καταθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, επικαλούμενη τους περιορισμούς που επιβάλλει στις εισαγωγές της η λατινοαμερικανική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, είναι υπόθεση ορισμένων εβδομάδων η προσφυγή της Ε.Ε.. Οι καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters δήλωναν χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία των συγκεκριμένων ενεργειών «εξελίσσεται, αλλά απαιτείται χρόνος πριν από την επίσημη ανακοίνωση». Μάλιστα, εκτιμάται ότι την προσφυγή της Ε.Ε. θα υποστηρίξουν και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αργεντινής έχει κηρυχθεί τον τελευταίο μήνα ένας πόλεμος ανακοινώσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Γκουχτ, με επιστολή του προς υπουργό Οικονομικών της Αργεντινής, Έκτορ Τάιμερμαν, ζητούσε η κυβέρνηση Κίρχνερ να αναθεωρήσει ή να αποσύρει όλα τα μέτρα που εμποδίζουν τις εισαγωγές ξένων αγαθών. Προειδοποιούσε, δε, ότι οι Βρυξέλλες μελετούν όλα τα ενδεχόμενα. Είχαν ακολουθήσει και συζητήσεις μεταξύ των δύο ανδρών, χωρίς όμως να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Κατά των περιορισμών επί των αργεντίνικων εισαγωγών αντιτίθενται και άλλα κράτη – μέλη του ΠΟΕ, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Νότια Κορέα. Τον Μάρτιο, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΠΟΕ, Μάικλ Πιουκ, είχε ασκήσει κριτική κατά της Αργεντινής, υποστηρίζοντας ότι δρα εκτός των κανόνων ανταγωνισμού, έχοντας επιβάλει καθεστώς άδειας έγκρισης για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης