Τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν από το πρωί της Κυριακής και γύρω από το συγκρότημα υψίστης ασφαλείας των φυλακών που κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι πρωτοφανή.

Η τουρκική στρατοχωροφυλακή έχει αποκλείσει την περιοχή των φυλακών τύπου «F» σε μία περίμετρο τεσσάρων χιλιομέτρων γύρω από το συγκρότημα όπου δεν επιτρέπεται σε κανέναν να περάσει χωρίς άδεια. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την εφαρμογή τέτοιας σοβαρότητας μέτρων ασφαλείας δεδομένου του περιστατικού, με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Δημοσιογραφικές πηγές θεωρούν πως η λήψη τόσο σοβαρών μέτρων ασφαλείας μάλλον γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους στα πλαίσια της τακτικής που ακολουθεί η τουρκική πλευρά με στόχο τη διόγκωση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νομικοί κύκλοι στην Αδριανούπολη εξηγούν πως είναι πολύ πιθανό να μην ληφθεί σήμερα κάποια απόφαση για την υπόθεση των ενστάσεων που έχουν υποβάλλει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ως εκ τούτου να μην διεξαχθεί και η κανονική δίκη. Επισημαίνεται πως οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων έχουν καταθέσει και έφεση ως προς την απόφαση του εισαγγελέα να προχωρήσει στην κράτηση του ανθυπολοχαγού και του λοχία. Με την έφεση οι δικηγόροι ζητούν την απελευθέρωση των δύο ανδρών και την απρόσκοπτη επιστροφή τους στην Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης