Ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές η ιταλική κεντροαριστερά σημειώνει σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου. Ο πρωθυπουργός Ρέντσι προαναγγέλλει τη λήψη νέων μέτρων για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.

Καθώς η κεντροαριστερά αυξάνει συνεχώς τα εκλογικά ποσοστά της και ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τονίζει: «Είμαι εκ των πραγμάτων αριστερός». Σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ, το «Δημοκρατικό Κόμμα» του Ρέντσι αγγίζει το 32%, ενώ το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο ακολουθεί στο 25,7% και η «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 18%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ο ιταλός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι θα εγκρίνει σύντομα νέα μέτρα για ανέργους, κατόχους δελτίων παροχής υπηρεσιών και χαμηλοσυνταξιούχους. «H πολιτική μου είναι αριστερή, με συγκεκριμένες πράξεις», λέει ο Ρέντσι.

Επίθεση Μπερλουσκόνι στο κοινό νόμισμα
Η Φόρτσα Ιτάλια και το κίνημα Πέντε Αστέρων κατηγορούν την κυβέρνηση Ρέντσι ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους για να μειώσει, ούτε καν κατά οκτώ ευρώ το μήνα, τους φόρους στους εργαζόμενους.

Είναι, όμως, σαφές ότι ο Ρέντσι στην φάση αυτή πείθει όλο και περισσότερους Ιταλούς και φέρνει σε δύσκολη θέση τους πολιτικούς του αντιπάλους. Τόσο πολύ μάλιστα, ώστε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναγκάζεται να ανεβάζει συνεχώς τους τόνους, χαρακτηρίζοντας σήμερα το ευρώ «ξένο νόμισμα, που η Ιταλία πρέπει να το αποποιηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Deutsche Welle / Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης