Εκατομμύρια Λονδρέζοι αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα στις μετακινήσεις τους λόγω νέας απεργιακής κινητοποίησης στο μετρό.

Το πιο παλιό μετρό στον κόσμο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1863, έχει σχεδόν παραλύσει από χθες το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πλειονότητά τους οι σταθμοί της ζώνης 1 του κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας είναι κλειστοί, ενώ μόνον ορισμένοι συρμοί αναμένεται να κυκλοφορήσουν σήμερα. Η λειτουργία του μετρό αναμένεται να ομαλοποιηθεί αύριο, Τρίτη.

Για τις μετακινήσεις τους, όσοι δεν μπορούσαν να εργαστούν εξ αποστάσεως ή να μείνουν απλώς στα σπίτια τους αναγκάστηκαν να στραφούν στη χρήση των λεωφορείων, του ποδηλάτου ή του αυτοκινήτου τους, προκαλώντας πολλά μποτιλιαρίσματα γύρω και εντός της πρωτεύουσας.

Έως και 4,8 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και μήνες έχει ξεσπάσει διένεξη ανάμεσα στη διεύθυνση του μετρό Transport of London (TFL) και τα συνδικάτα, η οποία αφορά στην κατάργηση θέσεων και εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς, η οποία προβλέπεται στον σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου.

Οι απεργοί καταγγέλλουν κυρίως την κατάργηση εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς του μετρό και την αντικατάστασή τους από αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τα δύο συνδικάτα που ζήτησαν την πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης, περισσότερες από 800 θέσεις «που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια στους σταθμούς» περικόπηκαν, την ώρα που οι δεσμεύσεις που έγιναν για νέους διορισμούς δεν ήταν επαρκείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης