Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα του συζύγου του Γάλλου αξιωματικού Xavier Jugelé, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του τζιχαντιστή Karim Cheurfi, κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στα Ηλύσια Πεδία.

Ο Étienne Cardiles μίλησε το πρωί της Τρίτης στο οδυνηρό αντίο στον 37χρονο ήρωα, στην τελετή στα κεντρικά του Αρχηγείου της Αστυνομίας του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Διάβασε τον επικήδειο λόγο του:

«Όπως πάντα την Πέμπτη το πρωί, έφυγα να πάω στη δουλειά μου. Εσύ κοιμόσουν ακόμη. Είχαμε κάνει σχέδια για ένα ταξίδι, σ’ έναν μακρινό τόπο και μου είπες ότι ήσουν ενθουσιασμένος, αφού δεν είχες ταξιδέψει ποτέ τόσο μακριά για διακοπές. Χάθηκες, όμως, μέσα στον χρόνο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο το βράδυ επέστρεψα σπίτι χωρίς εσένα, με έναν έντονο ψυχικό πόνο. Αλλά με την ελπίδα ότι κάποτε θα καταλαγιάσει. Δεν ξέρω, όμως, με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει αυτό. Τον ίδιο πόνο έχουμε όλοι. Όλοι υποφέρουμε. Οι συνάδελφοί σου. Όλος ο κόσμος και με τον ίδιο τρόπο. Υποφέρουμε σιωπηλά. Όπως κι εγώ.

Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα μηνύματα ενημέρωσης, για ένα σοβαρό συμβάν που ήταν εν εξελίξει στα Ηλύσια Πεδία και έφτασε η πληροφορία ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, μια μικρή φωνή μέσα μου, μου είπε ότι θα ήσουν εσύ. Θα ήθελα να πω σε όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια σε αυτήν την κατάσταση, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ότι δεν αποτύχατε. Μαζί θα συνεχίσουμε για να διασφαλίσουμε την ειρήνη.

Εγώ πάντως να ξέρεις, υποφέρω χωρίς μίσος. Και δεν θα μπορούσα ποτέ να μισήσω κανέναν Xavier και δεν θα το κάνω, γιατί κι εσύ ποτέ δεν μίσησες κανέναν. Ήθελα να σου πω ότι θα μείνεις στην καρδιά μου για πάντα. Σ’ αγαπώ».

Tην τελετή, στο τελευταίο αντίο στον αξιωματικό της γαλλικής αστυνομίας, μαζί με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, παρακολούθησαν οι δύο φιναλίστ των προεδρικών εκλογών, η Λε Πεν και ο Εμανουέλ Μακρόν, ο άνθρωπος που ελπίζει να τον αντικαταστήσει.

Ο Xavier Jugelé είχε συμμετάσχει σε αποστολές στην Ελλάδα ως επόπτης του Οργανισμού Frontex των συνόρων της Ε.Ε., για τη διαχείριση της εισροής μεταναστών.

Το βιβλίο συλλυπητηρίων άνοιξε την Παρασκευή, στον δικτυακό τόπο της έδρας της αστυνομίας του Παρισιού, που έλαβε χιλιάδες μηνύματα από όλο τον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης