Μπροστά στον κίνδυνο μιας πολιτικής ήττας μεγάλου βεληνεκούς, ο Τραμπ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να ακυρώσει την ψηφοφορία για την κατάργηση του λεγόμενου Obama Care. Πρόκειται όμως αναμφίβολα, για την πρώτη ουσιαστική πολιτική ήττα του Τραμπ, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελούσε μία από τις βασικότερες προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Η απόφαση αυτή της… υποχώρησης για να μην επέλθει η ήττα, έρχεται σε συνέχεια των αντιδράσεων που υπήρχαν στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων, καθώς ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει την πρόταση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Paul Ryan ανέφερε ότι η σημερινή μέρα ήταν «απογοητευτική» για την κυβέρνηση, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ στον Τύπο σχετικά με αυτή την εξέλιξη, αργότερα σήμερα. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να κατηγορήσει τους Δημοκρατικούς, ενώ προέβλεψε ότι το “ObamaCare” θα “εκραγεί”…

​Εκτιμάται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να “αντέξουν” μέχρι 22 “όχι”, αλλά οι αντιρρησίες κυμαίνονταν από 24 έως 36.
Η εβδομάδα που πέρασε σημαδεύτηκε από έντονες πολιτικές διαβουλεύσεις μέχρι να φτάσουμε ως τη σημερινή ακύρωση, με το επιτελείο του Τραμπ να «μετράει τα κουκιά» και τελικά να μην καταφέρνουν να φτάσουν τις 215 ψήφους, δεδομένου ότι όλοι οι Δημοκρατικοί θα καταψήφιζαν την πρόταση. Εκτιμάται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να “αντέξουν” μέχρι 22 “όχι”, αλλά οι αντιρρησίες κυμαίνονταν από 24 έως 36.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι την Πέμπτη οπότε και ήταν προγραμματισμένη η ψηφοφορία – συμβολικά, λόγω της επετείου των επτά ετών από την ίδρυση του ObamaCare- ο Τραμπ αποφάσισε να αναβάλλει τη διαδικασία εν όψει της επερχόμενης ήττας, μέχρι τη σημερινή τελική ακύρωση.

Νωρίτερα, ο Τραμπ ενημερώθηκε ότι ο αναγκαίος αριθμός των βουλευτών δεν θα συμπληρωνόταν ούτε αν παρουσίαζε ορισμένες βελτιώσεις στο δικό του νομοσχέδιο, την “Αμερικάνικη Πράξη Παροχής Υγειονομικής Περίθαλψης”…

Διαβάστε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης