Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε, το πρωί της Δευτέρας το γνωστό μοντέλο Mahaneela Choudhury-Reid.

Η 21χρονη καλλονή, βρισκόταν μέσα στο μετρό του Λονδίνου, όταν, όπως καταγγέλλει η ίδια, ένας καλοντυμένος λευκός άνδρας άρχισε να τη σπρώχνει και να την κλωτσά και στη συνέχεια να τη βρίζει χυδαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων επιβατών και εργαζομένων του μετρό, οι οποίοι -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- κοιτούσαν απαθείς.

Η Mahaneela Choudhury-Reid, η οποία έχει καταγωγή από την Ινδία και την Καραϊβική, δήλωσε σοκαρισμένη από τη συμπεριφορά των επιβατών που «στέκονταν και παρακολουθούσαν» τον δράστη να της επιτίθεται σωματικά και φραστικά μέσα στον σταθμό Regent’s Park του λονδρέζικου μετρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νεαρό μοντέλο, που εργάζεται παράλληλα και ως στέλεχος μάρκετινγκ, κατήγγειλε ότι ο άγνωστος άνδρας της επιτέθηκε απρόκλητα. Την έσπρωξε, την κλώτσησε και την αποκάλεσε «νέγρα», την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της, στο κέντρο της πόλης.

Ο δράστης, περίπου 45 ετών, μόλις είδε την κοπέλα άρχισε να τη σπρώχνει μέσα στο ασανσέρ που οδηγεί από την πλατφόρμα επιβίβασης προς την έξοδο του σταθμού. Σύμφωνα με την καταγγελία, συνέχισε να τη σπρώχνει μέσα στο ασανσέρ, ώσπου στο τέλος την κλώτσησε όταν είχαν φτάσει στις μπάρες εξόδου.

«Ποιο είναι το πρόβλημά σας;» κατάφερε να ψελλίσει, για να λάβει την απάντηση: «εσύ είσαι το πρόβλημά μου».

Όταν η κοπέλα του ζήτησε «να σταματήσει να κάνει σαν παιδί», εκείνος την αποκάλεσε «γαμ… νέγρα» και συνέχισε να τη βρίζει.

Όπως έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter, παρόντες στο περιστατικό ήταν πολλοί επιβάτες, εργαζόμενοι του μετρό αλλά και δύο ένστολοι στρατιώτες. Ωστόσο κανείς από αυτούς δεν αντέδρασε.

«Ξέσπασα σε λυγμούς. Ήμουν τόσο θυμωμένη και πληγωμένη. Δεν είχα πέσει ποτέ πριν θύμα ρατσισμού. Με σοκάρει το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν παρόντες σε αυτή την κραυγαλέα απρόκλητη επίθεση, παρακολουθούσαν και δεν έκαναν τίποτα» είπε η κοπέλα.

Μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που η 21χρονη δημοσιοποίησε το περιστατικό μέσω Twitter, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και η ίδια έλαβε εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης.

«Είναι μια αντίφαση: κανείς δεν αντέδρασε την ώρα του περιστατικού, αλλά όλοι δήλωσαν εξοργισμένοι εκ των υστέρων» έγραψε.

Η Βρετανική Αστυνομία Συγκοινωνιών και ο Οργανισμός Συγκοινωνιών του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν τον δράστη.

Το βράδυ της Πέμπτης η Βρετανική Αστυνομία Συγκοινωνιών έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του μετρό, ζητώντας από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τις Αρχές εάν τον αναγνωρίσουν

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης