Με τα χέρια μέσα σε λεκάνες με νερό και σαπούνι 412 Αλγερινές συμπεριέλαβαν τη χώρα τους στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων που πλένουν τα πιάτα ταυτόχρονα.

Παρουσία της επίσημης κριτή του Βιβλίου Γκίνες, οι 412 νεαρές Αλγερινές, κανένας άνδρας δεν το επιχείρησε, έπλυναν η καθεμιά ταυτόχρονα δύο πιάτα μετά το φιλανθρωπικό γεύμα στο Αλγέρι που προσέφερε εταιρία που πωλεί υγρό σαπούνι πιάτων, αλγερινή θυγατρική μεγάλου γερμανικού ομίλου απορρυπαντικών και καλλυντικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είστε και επίσημα εξαιρετικές», δήλωσε η κριτής του Βιβλίου Γκίνες Χόντα Χασάμπ, που ταξίδεψε για τον λόγο αυτό από το Ντουμπάι, ανακοινώνοντας την κατάρριψη του ρεκόρ, αφού μέτρησε προσεκτικά τις διαγωνιζόμενες και τα αστραφτερά από καθαριότητα πιάτα.

Το προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, καταρρίφθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 2016 όταν 300 άνθρωποι έπλεναν τα πιάτα ταυτόχρονα στις Φιλιππίνες. Και εκεί, κατά της διάρκεια μιας εκδήλωσης που είχε οργανώσει μεγάλη εταιρία οικιακών προϊόντων καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής.

Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ καταρρίφθηκε το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιουνίου, στη βραδιά αλληλεγγύης “Τάχλα Λέμα” στα αραβικά (σε ελεύθερη απόδοση: “η χαρά της συνάντησης”) κατά τη διάρκεια της οποίας σερβιρίστηκαν 1.000 γεύματα σε οικότροφους ορφανοτροφείων, γηροκομείων, πανεπιστημιακών εστιών με την ευκαιρία του φτορ (του δείπνου με το οποίο διακόπτουν οι μουσουλμάνοι κάθε βράδυ τη νηστεία του μήνα του Ραμαζανιού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το 2ο παγκόσμιο ρεκόρ που καταρρίπτεται στην Αλγερία, μετά εκείνο του μεγαλύτερου κουσκούς, 6 τόνοι φαγητού που μαγειρεύτηκε στο Αλγέρι, στις 3 Ιουνίου του 2004.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης