Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι προέβλεψε ότι μπορούν να δημιουργηθούν εκατό χιλιάδες θέσεις εργασίας, αν συνδεθεί με γέφυρα η Σικελία με την ηπειρωτική Ιταλία.

«Με τον τρόπο αυτό, η Καλαβρία θα βγει από την απομόνωση και η Σικελία θα είναι πιο κοντά μας», δήλωσε ο Ρέντσι, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε γνωστή κατασκευαστική εταιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στα μεγάλα δημόσια έργα. Εμείς είμαστε εδώ για τον λόγο αυτό», συμπλήρωσε, με αναφορά και στους νέους αυτοκινητόδρομους που θα πρέπει να συνδέουν τις πόλεις του Μπάρι και του Λέτσε και το Παλέρμο με την Νάπολη, πάντα στην Κάτω Ιταλία.

Φοβούνται τη μαφία

Η ιδέα δημιουργίας γέφυρας που να συνδέει το νησί της Σικελίας με την υπόλοιπη Ιταλία είχε υποστηριχθεί με έμφαση και από τον κεντροδεξιό πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, όμως, η υλοποίηση του σχεδίου εγκαταλείφθηκε, αφού κρίθηκε πιο επείγουσα η πραγματοποίηση επιμέρους έργων, όπως είναι η αντιμετώπιση της αποψίλωσης, η οποία συμβάλλει στις μεγάλες καταστροφές που προκαλούν οι πλημμύρες.

Παράλληλα, πολλοί σχολιαστές, αλλά και το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στον κίνδυνο παρείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος σε περίπτωση πραγματοποίησης αυτού του μεγάλου δημόσιου έργου, στα στενά της Mεσσήνης.

Το μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας, στο σημείο αυτό, απέχει μόνον 3,2 χιλιόμετρα από την Καλαβρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης