Για «ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια» δεσμεύτηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, πέντε ημέρες μετά από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου, στην κεντρική Ιταλία.

«Είναι σωστό να βιαστούμε. Αλλά, πάνω από όλα, για την ανοικοδόμηση, πρέπει να δουλέψουμε σωστά και με την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων πληθυσμών», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ρέντσι τόνισε, επίσης, ότι κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη φύση, «αλλά πρέπει όλοι να εργαστούν και να στηρίξουν ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερες συνθήκες ασφαλείας για τις ιταλικές οικογένειες».

«Η Ιταλία είναι μια λαβωμένη οικογένεια», σημείωσε στη συνέχεια, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση ενός 18χρονου νέου, «ο οποίος του χρόνου θα δώσει εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου, χωρίς να έχει πια τους γονείς του να τους διηγηθεί αν έγραψε καλά, διότι τους στέρησε την ζωή ο σεισμός».

«Η χώρα μας ξέρει πώς να αντιδράσει. Είμαστε καλοί και γενναιόδωροι, η Πολιτική Προστασία χειρίστηκε με αποτελεσματικότητα την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», κατέληξε ο κ. Ρέντσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης