Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε τον ΟΗΕ να δημιουργήσει διεθνείς νόμους, ώστε να τερματισθεί η πανδημία της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στη διάρκεια συνόδου της Επιτροπής Πληροφοριών του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η Ζαχάροβα είπε πως «η αντιπροσωπεία μας προτείνει στον διεθνή οργανισμό να δημιουργήσει στρατηγική για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «μαζική παραγωγή ψευδών ειδήσεων» είναι αποτέλεσμα σημαντικής μείωσης της αξιοπιστίας των δημοσιογράφων και της πτώσης των επαγγελματικών κριτηρίων», είπε η Ρωσίδα εκπρόσωπος.

Ο κόσμος των ΜΜΕ «αντιμετωπίζει αυτήν την εποχή κρίση που αποτελείται από χωρίς προηγούμενο αριθμό προβλημάτων και έντονων προκλήσεων που έχουν προκληθεί από τον πόλεμο πληροφοριών που ανάγονται στον καιρό του Ψυχρού Πολέμου», τόνισε η Ζαχάροβα.

Η ρωσική πρόταση έρχεται καθώς επαναλαμβάνονται οι χωρίς προηγούμενο και αποδείξεις καταγγελίες για «ρωσική ανάμειξη» τόσο στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ όσο και σ’ αυτές της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα, όπως και στις προηγούμενες καταγγελίες, απέρριψε με έντονο τρόπο τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί σε ορισμένους ιστοτόπους, ότι είχε ανάμειξη σε κυβερνοπόλεμο στην προεκλογική εκστρατεία των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης