Η ύπαρξη αμερικανικών αντιαρματικών ρουκετών στα χέρια των Σύρων εξεγερμένων θα αποσταθεροποιούσε «σοβαρά» την κατάσταση στη Συρία, προειδοποίησε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες οι εξεγερμένοι έλαβαν για πρώτη φορά τέτοιου είδους όπλα.

«Αν η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε την άδεια να δοθούν αυτά τα αντιαρματικά συστήματα στις ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, τότε αυτό αντίκειται στις δηλώσεις της σύμφωνα με τις οποίες υποστηρίζει μια πολιτική διευθέτηση και μια αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα κρίνει «ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτά τα αντιαρματικά συστήματα έπεσαν στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αυτό «θα αποσταθεροποιούσε σοβαρά την κατάσταση στη Συρία και δεν θα συνέβαλε σε μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση της σύγκρουσης», συνεχίζει. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ευθέως στην ανακοίνωσή του στις ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι «σε κάθε περίπτωση, μια σημαντική παράδοση» δεν θα μπορούσε να έχει γίνει χωρίς «την άδειά τους».

Η ρωσική διπλωματία αντέδρασε έτσι στις πληροφορίες του Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες σύροι εξεγερμένοι έλαβαν για πρώτη φορά τουλάχιστον 20 αντιαρματικές ρουκέτες αμερικανικής κατασκευής από «μια δυτική πηγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα είναι σημαντική σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο εναντίον των εξεγερμένων, ενώ οι ΗΠΑ και η Δύση υποστηρίζουν τους αντάρτες που επιθυμούν την ανατροπή του.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης