Οι αρχές απομάκρυναν το Σάββατο περισσότερους από 21.000 ανθρώπους από δημόσιους χώρους σε 11 περιοχές της Ρωσίας αφού δέχθηκαν 57 τηλεφωνήματα όπου διατυπώνονταν απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, ανέφερε μια πηγή από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Από τις 21.30 ώρα Μόσχας, οι αρχές σε 11 περιοχές δέχθηκαν 57 ανώνυμα τηλεφωνήματα όπου διατυπώνονταν απειλές για επικείμενες εκρήξεις σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς λεωφορείων, κοινωνικές δομές και την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα. Απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι. Όλοι οι στόχοι ερευνήθηκαν, οι απειλές για έκρηξη δεν επιβεβαιώθηκαν» τόνισε η πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιχειρήσεις εκκένωσης δεν προκάλεσαν προβλήματα στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς ή τη λειτουργία των δομών.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές αρχές δέχονται σειρά τηλεφωνημάτων όπου άγνωστοι υποστηρίζουν ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν τοποθετηθεί σε κτίρια, περιλαμβανομένων σιδηροδρομικών σταθμών και εμπορικών κέντρων, σε ολόκληρη τη Ρωσία. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τους πιθανούς στόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης