Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναβαθμίζει το γραφείο του στη Μόσχα, και μάλιστα σε μία περίοδο που εντείνονται οι πιέσεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Το CNN αναβαθμίζει το γραφείο του στην Μόσχα, προβαίνοντας σε σημαντικές τοποθετήσεις, που απηχούν το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κάλυψη όλο και πιο σημαντικών ιστοριών που εμφανίζονται στην Ρωσία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικεφαλής του γραφείου του CNN στην Μόσχα αναλαμβάνει ο Νέιθαν Χότζ, πρώην επικεφαλής του γραφείου της Wall Street Journal στην Μόσχα. Ο Χότζ εργάσθηκε στην Καμπούλ, έκανε αποστολές στο Πακιστάν το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με ζητήματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο Φρεντ Πλέιτγκεν θα μεταβεί από το Λονδίνο στην Ρωσία, ενώ ένας ακόμη ανταποκριτής που θα πλαισιώσει το γραφείο του CNN θα είναι ο έμπειρος ανταποκριτής Μάθιου Τσενς που εργάστηκε επί σειρά ετών στην Μόσχα.

«Είναι δύσκολο να μην αξιολογήσει κανείς την σημασία της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο, είτε αυτό αφορά τις επικείμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην ίδια την Ρωσία, τον υποτιθέμενο ρόλο της στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, είτε τον ρόλο της σε ζητήματα που αφορούν την Ουκρανία, την Ευρώπη, την Κίνα, το Ιράν, την Συρία. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, και ο ρόλος του στην χώρα του και στο εξωτερικό παρακολουθείται σε όλο τον κόσμο». Τις δηλώσεις αυτές έκανε σε σχέση με την αναβάθμιση του γραφείου του CNN στην Μόσχα, η αντιπρόεδρος του και αρμόδια για τις διεθνείς ειδήσεις Ντέμπορα Ράινερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Χότζ προσέθεσε ότι «αυτή η χρονιά είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ρωσία και εκείνο το πάθος για τα ρεπορτάζ το οποίο βλέπω στο CNN με κάνει να βλέπω με ενθουσιασμό το μέλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης