Η οργάνωση Iσλαμικό Χαλιφάτο υποστήριξε ότι ο ένας από τους δύο υπόπτους που μετέφεραν εκρηκτικές ύλες και σκοτώθηκαν από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας στο Νίζνι Νοβγκορόντ την Κυριακή ήταν μέλος της.

Το «πρακτορείο ειδήσεων» Άμακ, όργανο προπαγάνδας του ΙSIS, μετέδωσε ένα βίντεο με το οποίο υποστηρίζει ότι «ο ένας από τους δύο που διέπραξαν την επίθεση εναντίον (ανδρών) της στρατιωτικής βάσης του Νίζνι Νοβγκορόντ» είχε ορκιστεί πίστη στη τζιχαντιστική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο γίνεται λόγος για μια έκρηξη η οποία τραυμάτισε δύο στελέχη των ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για τη σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία σε μια συνοικία της βιομηχανικής πόλης του 1 εκατομμυρίου κατοίκων, 400 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο για να το ελέγξουν και οι επιβαίνοντες σε αυτό άνοιξαν πυρ. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας δύο υπόπτους, ενώ ένας τρίτος συνελήφθη. Μέσα στο όχημα ανακαλύφθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Η περιφερειακή διεύθυνση της ρωσικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι υπήρχαν υποψίες πως οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο πήγαν στην πόλη, όπου είχαν ενοικιάσει ένα διαμέρισμα, με σκοπό να προετοιμάσουν μια τρομοκρατική ενέργεια.

Τον Μάρτιο, δύο ταυτόχρονες επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το ΙSIS, είχαν στοιχίσει τη ζωή δύο αστυνομικών στο Νταγκεστάν, μια περιοχή του ρωσικού Καυκάσου, ενώ στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2015, μια ένοπλη επίθεση σε τουριστικό θέρετρο είχε στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης