Ρωσίδα 51χρονών καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη επειδή μαχαίρωσε, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, τον εγγονό της ηλικίας πέντε ετών, διότι δεν κατάφερε να βρει και να της φέρει το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, ανακοίνωσαν την Παρασκευή, οι δικαστικές αρχές της Ρωσίας.

Η γυναίκα, που διαμένει στο Λεσοσιμπρίσκ της Σιβηρίας, «κατάφερε με μαχαίρι της κουζίνας τρία χτυπήματα στο στομάχι και το στήθος του παιδιού, αφού του ζήτησε να της δώσει το τηλεχειριστήριο» ανέφερε η περιφερειακή εισαγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, δεν αντιμετωπίζει ωστόσο κανένα ψυχολογικό πρόβλημα. Το εγγονάκι της είπε ότι δεν μπόρεσε να βρει το τηλεχειριστήριο.

Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στο συκώτι κατά τη διάρκεια του περιστατικού, που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο.

Η ενδοοικογενειακή βία, με δράστες ιδίως πρόσωπα που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ, αποτελεί συχνό φαινόμενο που εξαπλώνεται στη Ρωσία: σχεδόν το 40% των βιαιότερων εγκλημάτων διαπράττονται εντός της οικογένειας, σύμφωνα με την επιτροπή του Κρεμλίνου αρμόδια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία εξέθεσε το πρόβλημα στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους έξι πρώτους μήνες του έτους, σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, όπως καταδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον ρώσο πρόεδρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης