Το ρωσικό ντιζελοηλεκτροκίνητο υποβρύχιο Krasnodar απενεργοποίησε τα συστήματά του και παρέμεινε στον πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

«Στο πλαίσιο άσκησης, το υποβρύχιο έκατσε στον βυθό σε βάθος 20 μέτρων από την επιφάνεια. Σύμφωνα με την αποστολή έμεινε χωρίς καθόλου παροχή ενέργειας για δύο ώρες και το πλήρωμα σταμάτησε κάθε δραστηριότητα και τα αναγκαία καθήκοντα πραγματοποιήθηκαν από το απολύτως απαραίτητο προσωπικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Αλεξέι Ρούλεφ, σύμφωνα με το navyrecognition.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά το πέρας της άσκησης, το Krasnodar αναδύθηκε με επιτυχία και συνέχισε τις ασκήσεις μάχης», πρόσθεσε.

Η επικάθιση υποβρυχίου στον βυθό είναι υποχρεωτική στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού κύκλου. Στόχος της άσκησης είναι η γνώση και ψυχολογική προετοιμασία των πληρωμάτων υποβρυχίων. «Σε μία πραγματική συνθήκη, είναι πιθανό ένα υποβρύχιο να επικαθίσει στον πυθμένα ώστε να αποφύγει τον εντοπισμό του από τον αντίπαλο», δήλωσε ο Ρούλεφ. Το υποβρύχιο μπορεί να παραμείνει στον βυθό για επισκευή σε πλήρη διακοπή ρεύματος, για επέμβαση ή για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι κλάσης «Project 636.3» ή κατά το ΝΑΤΟ, υβριδικό Kilo. Πρόκειται για την τρίτη γενιά ντιζελοηλεκτροκίνητων υποβρυχίων τα οποία είναι τα πλέον αθόρυβα στον κόσμο. Κάτω από το νερό, μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 20 κόμβων και να καταδυθούν στα 300 μέτρα. Τα συγκεκριμένα υποβρύχια μπορούν να εκτοξεύσουν τον πύραυλο κρουζ kalibr καταφέρνοντας πλήγματα σε στόχους στην επιφάνεια και τη στεριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης