Είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να αποφύγουν από κοινού την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή κρίση, όπως δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ανατόλι Αντόνοφ.

«Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν ήμασταν ποτέ εχθροί με τις ΗΠΑ. Δεν έχουμε κανένα θέμα εδαφικών διεκδικήσεων. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε μαζί σήμερα, προκειμένου να αποτρέψουμε μια κρίση και να μην αφήσουμε την κατάσταση να φτάσει στα άκρα (…)» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για εποικοδομητικό διάλογο με την Ουάσινγκτον, για να επιλύσει όλα τα υπάρχοντα ζητήματα.

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχουν επιδεινωθεί μετά τις διαφωνίες τους για την κρίση στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει αρκετούς γύρους κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Παράλληλα, η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει τη Μόσχα για παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, επιβάλλοντας περαιτέρω κυρώσεις, με τη Ρωσία να έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης