Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις απέρριψε την ιδέα της μεταφοράς της ρουμανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ που ανακοινώθηκε χθες από τον Λίβιου Ντράγκνεα, ηγέτη των σοσιαλδημοκρατών που βρίσκονται στην εξουσία.

Ο αρχηγός του Κράτους «ούτε ενημερώθηκε ούτε ζητήθηκε η γνώμη του για την κίνηση αυτήν, η οποία δεν βασίζεται σε καμία αξιόπιστη αξιολόγηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρουμανικής προεδρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.
Ο Λίβιου Ντράγκνεα, που έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των κυβερνητικών υποθέσεων, ανακοίνωσε ότι έχει ληφθεί απόφαση για την μεταφορά της πρεσβείας και ότι ξεκινούν οι διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «η πρωτοβουλία της κυβέρνησης μπορεί φυσικά…να αποτελεί την αρχή μίας διαδικασίας αξιολόγησης», η οποία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί «παρά μετά την ολοκλήρωση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.

«Μεταφορά της πρεσβείας θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δηλώνει ο Κλάους Γιοχάνις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης