Το Ιράν θα αυξάνει «μέρα με την ημέρα τις αμυντικές του ικανότητες», δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί αναφερόμενος στους πυραύλους που αναπτύσσει η χώρα του και οι οποίοι προκαλούν ανησυχία στη Δύση.

«Δεν θα περιορίσουμε ποτέ τις αμυντικές μας ικανότητες (…) θα τις αυξάνουμε μέρα με την ημέρα», τόνισε σε ομιλία του πριν την έναρξη στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη με την ευκαιρίας της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το γεγονός ότι σας προκαλούν θυμό οι πύραυλοί μας αποδεικνύει ότι είναι τα πιο αποτελεσματικά μας όπλα», πρόσθεσε ο Ροχανί, «χάρη στα όσα δηλώσατε, γνωρίζουμε πλέον την αξία των πυραύλων μας».

Στην ομιλία του ο Ιρανός πρόεδρος συνέκρινε την κατάσταση που επικρατούσε το 1980 με τη σημερινή.

Όπως ο πρώην δικτάτορας του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν έσκισε τη συμφωνία του 1975 που καθόριζε τα σύνορα μεταξύ της χώρας του και του Ιράν προκαλώντας το ξέσπασμα του οκταετούς πολέμου, έτσι και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν για να ξεκινήσει «έναν ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον της Τεχεράνης, επεσήμανε ο Ροχανί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην αποτυχία του σχεδίου του Χουσέιν εναντίον του Ιράν, ο Ιρανός πρόεδρος προέβλεψε ότι «το ίδιο θα συμβεί στον Τραμπ. Η Αμερική θα έχει την ίδια τύχη με τον Σαντάμ Χουσέιν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης