Αφορμή για νέα αντιπαράθεση προκάλεσε ένα περιστατικό, κατά το οποίο η γαλλική αστυνομία φέρεται να εγκατέλειψε μετανάστες σε γαλλικό έδαφος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

Ο ίδιος ασκώντας κριτική στο Παρίσι, δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί καμία δικαιολογία για το περιστατικό. «Αυτό που συνέβη στο Κλαβιέρε είναι μια άνευ προηγουμένου προσβολή σε βάρος της χώρας μας και αναρωτιέμαι εάν οι διεθνείς οργανώσεις — ξεκινώντας από τον ΟΗΕ και την Ευρώπη — το βρίσκουν ”αηδιαστικό” να αφήνεις ανθρώπους σε μια απομονωμένη περιοχή χωρίς να μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Πρόκειται για διεθνή εξευτελισμό και ο κ. Μακρόν δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν συνέβη τίποτα. Δεν δεχόμαστε δικαιολογίες», είπε συγκεκριμένα ο Σαλβίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, ειδικότερα, εντοπίστηκε ένα γαλλικό αστυνομικό φορτηγό που άφησε δύο μετανάστες σε ένα δάσος σε ιταλικό έδαφος κοντά στα γαλλικά σύνορα. Η Ρώμη ζήτησε διευκρινίσεις από τις γαλλικές Αρχές. Αξιωματούχος της Γαλλίας δικαιολόγησε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για «λάθος» από μέρους δύο αστυνομικών που ήταν νέοι στην περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης