Οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία θα εντείνουν τον πόλεμο στη χώρα, ο οποίος μπορεί να τερματιστεί μόνο εάν αποχωρήσει χωρίς όρους από την εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ πριν από τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

«Πιστεύουμε ότι η ρωσική επέμβαση στη Συρία είναι πολύ επικίνδυνη, διότι επιδεινώνει τη σύρραξη» είπε ο Τζουμπέιρ σε δημοσιογράφους στη Βιέννη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του έχει εκφράσει με σαφήνεια τη θέση της στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει κάνει 780 εξόδους και έχει πλήξει περίπου 800 στόχους στο έδαφος της Συρίας από την 30ή Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς εάν ο Άσαντ θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιον ρόλο σε μια μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία, ο Τζουμπέιρ απάντησε: «Ο ρόλος του είναι να εγκαταλείψει τη Συρία».

«Συζητήσαμε την κατάσταση στη Συρία και το πώς μπορεί να εξευρεθεί λύση για την επίτευξη ειρήνης η οποία θα εγγυάται το μέλλον της Συρίας και θα οδηγήσει σε μια μεταβατική κυβέρνηση η οποία δεν θα περιλαμβάνει τον Μπασάρ αλ Άσαντ» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης