Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο κοινοβούλιο των Σκοπίων μετά τα γεγονότα της Πέμπτης. Περίπου 1.000 αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το κτήριο ενώ την ίδια στιγμή στο κενό έχει πέσει η έκκληση του προέδρου Ιβανόφ για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία λόγω του φόβου να πραγματοποιηθούν επεισόδια σαν τα χτεσινά έχει περικυκλώσει το κοινοβούλιο. Σε σχετικό της άρθρο η εφημερίδα Νόβα Ματσεντόνια σημειώνει πως το κοινοβούλιο σήμερα παραμένει κλειστό για να αποκατασταθούν οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν κατά τη χτεσινή ένταση. Μάλιστα έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά οδοφράγματα και οι δρόμοι είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ηγέτης του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, που τραυματίσθηκε κατά τη χθεσινή εισβολή την χαρακτήρισε «απόπειρα δολοφονίας» και ξεκαθάρισε πως «αν δει κανείς προσεκτικά τα βίντεο από την εισβολή θα διαπιστώσει ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας έδειχνε συνεργασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση αν εξετάζει να πάρει μέρος στη σύσκεψη που ζήτησε ο Ιβανόφ απάντησε: «Πού θα γίνει; Στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο Ζιαντίν; Ο ίδιος κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και εξέφρασε την ελπίδα η διεξαγόμενη έρευνα να εντοπίσει του υπαίτιους για τα χθεσινά έκτροπα.

Στην ίδια κατεύθυνση και αρχηγός του κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει στη συνάντηση των ηγετών υπό τον Ιβάνοφ, γιατί όπως δήλωσε, ο Ιβάνοφ αποτελεί μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης και εξέφρασε την καταδίκη του για την κατάσταση στη χώρα.

Κατά τα επεισόδια συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως αναζητά και άλλους που πήραν μέρος.

Διαβάστε επίσης: Σε αστυνομικό κλοιό το κοινοβούλιο των Σκοπίων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης